W czym tkwi sekret smaku zupy Pho?

Każdy z nas lubi spróbować czasem coś nowego, tak by przełamać rutynę i wyprzeć wyuczone przez lata nawyki. Bardzo często jest tak w kwestii żywienia, ponieważ nawet ulubione potrawy potrafią się po dłuższym czasie znudzić. Zdarza się, że wówczas sięgamy po nowe dania, często pochodzące z innych kultur, sprawiając że stają się one popularne również w naszym kraju. Dokładnie taka sytuacja miała miejsce w przypadku zupy Pho, która podbiła serca ludzi poszukujących nowych doświadczeń kulinarnych. Co sprawia, że zupa Pho stale przyciąga nowych fanów?

Zupa Pho – jaka jest tajemnica tego dania?

Zupa Pho to potrawa mające wieloletnią tradycję, a jej korzenie związane są z Wietnamem, gdzie powstała po raz pierwszy. Na pierwszy rzut oka można by stwierdzić, że przypomina ona nieco typowy polski rosół. W rzeczywistości zupa Pho powstaje jednak z inaczej przyrządzanego bulionu, który charakteryzuje się wyjątkowym smakiem. Sekretem jest użycie zupełnie innych składników jakimi są imbir, kość wołowa, cebula oraz wybrane dodatki, zależne od preferencji. Zazwyczaj przyprawia się ją z pomocą soli i sosu rybny, a opcjonalnie również anyżem oraz kardamonem. Dzięki tym wszystkim składnikom Pho odznacza się oryginalnym aromatem, który zdecydowanie przyciąga. Raz próbując tej zupy można zakochać się w jej smaku i zostać jej absolutnym wielbicielem. Samo jej przygotowanie nie jest skomplikowane i opiera się głównie na odpowiednim dobraniu ilości poszczególnych produktów i stosownej długości gotowania.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

cztery × 2 =