Jak otworzyć restaurację w górach?

Górski klimat udziela się turystom nie tylko zimą, ale przez cały rok. Faktem jest, że krajobraz oprószonych śniegiem gór to widok zapierający dech w piersiach, lecz urok gór to nie tylko piękne pejzaże, ale również – ponadczasowa, smaczna i unikatowa kuchnia. Potraw, jakich możemy skosztować w górskich gospodach, nie spotkamy bowiem w żadnym innym zakątku Polski!

 

Czy otwarcie restauracji w górach to dobry pomysł?

Wielu inwestorów zastanawia się, czy otwarcie restauracji w górach to dobry pomysł. Faktem jest bowiem, że typowe, górskie miasta nie narzekają na brak lokali gastronomicznych, a wręcz przeciwnie – prześcigają się w zachęcaniu folkowymi, nieraz bardzo nowoczesnymi szyldami do wstąpienia w ich progi. Chcąc otworzyć restaurację, warto mieć na uwadze, że turyści to osoby spragnione nie tylko regionalnej i tradycyjnej kuchni, ale również – smacznego grzańca. Kubki do grzańca – czy to te klasyczne, czy eleganckie z wytłoczonym logo będą stanowiły nie tylko piękny element dekoracyjny restauracyjnego baru, ale sprawią, że nasz lokal zapadnie im w pamięć na długi czas – o ile oczywiście zaserwujemy im smaczny, rozgrzewający napój. Zdobione talerze, kubki, kieliszki, czy gustowne sztućce – to tylko część elementów, jakie mogą wpłynąć na zapamiętanie nas przez klienta. Ważne jest, aby pamiętać również o treściwym wyposażeniu kuchni – w każdej powinien znaleźć się wysokiej jakości garnek, patelnia miska. Każdy kucharz powinien posiadać miskę ze stali nierdzewnej – usprawniającą łączenie ze sobą produktów spożywczych.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

11 + 15 =